Menu Close

Kookt u al PFAS-vrij?

Nederland zette op 15 Juli, samen met vier andere landen, de eerste stap om PFAS-stoffen te verbieden in de Europese Unie.

Ons land heeft het samen met Duitsland, Denemarken, Zweden en Noorwegen aangemeld bij het Europese Chemicaliën Agentschap, laat het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat weten.

PFAS is een verzamelnaam voor zo’n 6000 chemische stoffen die vuilafstotend, waterafstotend en brandwerend zijn. Vanwege die eigenschappen worden ze gebruikt voor veel producten: van regenjassen en pizzadozen tot brandschuim.

Sommige PFAS-stoffen, zoals PFOS en PFOA, zijn al verboden. Het voorstel van de vijf landen is bedoeld om alle 6000 PFAS-stoffen in één keer te verbieden. Dat moet voorkomen dat de ene PFAS-stof wordt vervangen door een andere.

Bron: nos.nl, geraadpleegd op 26 Juli.

Daarnaast heeft de staatssecretaris Infrastructuur en Waterstaat een toelichting gegeven, waarin hij onder andere benadrukt dat het terugdringen van het ongezonde PFAS in materiaal dat dichtbij voedsel/drinken staat, prioriteit heeft.

Het gebruiken van producten met PSAS-stoffen kan een negatief effect hebben op uw gezondheid. Met pannen van Greenpan zit u echter goed, deze zijn namelijk al PFAS-vrij!

Heeft u interesse in gezonder koken? Kom dan langs in de winkel en haal snel uw eigen hoogwaardige en gezonde Greenpan pannen in huis!

greenpan